Sports Vision Bend

Bend, Oregon

(Stacey Stemach Architect of Record, at Ambient Architecture) The 3,000 square foot, two-story building was in dire need of a rejuvenating face-lift for its new owners, Sports Vision Bend. Improvements consisted of demolishing existing interior walls, installing full ceiling-to-floor windows, refurbishing concrete floors, and new heating system and lighting.

 

New double pane glazing units were directly framed into the existing openings. Trimming of overgrown vegetation revealed the natural beauty of south-facing lava rock walls and the elegant cedar-clad roof overhangs. Exterior emphasis was placed on retail exposure for walk-by foot traffic and accessibility provisions. The building’s original Modernist features have been refined and enhanced, including its lava rock walls, original cedar siding, deep overhangs, and natural-lighting conditions.

 

Removal of interior walls in the existing suite allowed for a flexible, open retail space plan for merchandise displays, fitting tables and transactions. Simple improvement strategies for 1002 NW Bond kept the owner within their very limited $60,000 budget. A new custom designed, code-compliant steel stair was installed to access the second floor office suites from Irving Avenue.

541.647.5661

550 SW Industrial Way, Suite 135

Bend, Oregon 97702

Sports Vision Bend

(Stacey Stemach Architect of Record, at Ambient Architecture) The 3,000 square foot, two-story building was in dire need of a rejuvenating face-lift for its new owners, Sports Vision Bend. Improvements consisted of demolishing existing interior walls, installing full ceiling-to-floor windows, refurbishing concrete floors, and new heating system and lighting.

 

New double pane glazing units were directly framed into the existing openings. Trimming of overgrown vegetation revealed the natural beauty of south-facing lava rock walls and the elegant cedar-clad roof overhangs. Exterior emphasis was placed on retail exposure for walk-by foot traffic and accessibility provisions. The building’s original Modernist features have been refined and enhanced, including its lava rock walls, original cedar siding, deep overhangs, and natural-lighting conditions.

 

Removal of interior walls in the existing suite allowed for a flexible, open retail space plan for merchandise displays, fitting tables and transactions. Simple improvement strategies for 1002 NW Bond kept the owner within their very limited $60,000 budget. A new custom designed, code-compliant steel stair was installed to access the second floor office suites from Irving Avenue.